Wat doet een orthodontist?

Een orthodontist zet je tanden en kiezen op de juiste plaats in je mond, en zorgt dat de boven- en ondertanden goed op elkaar aansluiten. Vaak moet daarvoor ook de kaakstand gecorrigeerd worden. Het merendeel van de orthodontische behandelingen wordt uitgevoerd met alleen maar beugels, soms is de afwijking zo groot dat de kaakstand gecorrigeerd moet worden via een kaakoperatie. In dat geval werkt de orthodontist samen met de kaakchirurg.

Een orthodontist krijgt ook regelmatig behandelverzoeken via de tandarts, bijvoorbeeld wanneer er ruimte gemaakt moet worden voor een vervolgbehandeling die de tandarts dan daarna uitvoert. Kortom, als orthodontist werk je samen met collega-tandartsen en kaakchirurgen. Ook zit er bijna altijd een orthodontist in een schisisteam. Dit is een multidisciplinair team dat samenkomt om patiƫnten te behandelen met aangeboren gezichtsafwijkingen waarvan schisis (aangezichts-, kaak- en/of verhemeltespleten) de meest bekende is.

Heb je nog een vraag over wat een orthodontist doet of een andere vraag? Mail naar: info@orthodontist.nl of vul het contactformulier in.

    Naam:

    Email:

    Vraag/opmerking: