Wat is de beste verzekering voor een beugel?

Dit verschilt per jaar en per verzekering. Je moet voor een beugel een aanvullende verzekering afsluiten, dit valt dus niet onder de tandartsverzekering. In de meeste gevallen als je overstapt, is er een jaar wachttijd. Dit is uiteraard belangrijk om rekening mee te houden. Er zijn verschillende pakketten per verzekering met bepaalde bedragen waarvoor je verzekerd bent. Welke het beste bij jou past, ligt aan welke behandeling er nodig is. De orthodontist kan de behandeling met je bespreken.

Orthodontie voor volwassenen

Uiterlijk speelt bij de meeste mensen een belangrijke rol, en laten we eerlijk zijn, het gebit is een belangrijk onderdeel van het gezicht. Daarom kiezen meer en meer volwassenen er voor om op latere leeftijd nog wat aan hun gebit te doen. Maar let op, verwacht als volwassenen niet veel van zorgverzekeraars wanneer het aan komt op een vergoeding van orthodontie in 2023. Lees je daarom goed in welke mogelijkheden er zijn. Heb je vragen? Neem contact op met de orthodontiepraktijk of de verzekeraar. 

Vergoeding aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is in het kort een verzekering voor zorg die niet inbegrepen is in de basiszorg. Deze aanvullende verzekering is ook toepasbaar voor een beugel en orthodontische zorg. Je hebt keuze uit genoeg verzekeraars die een dekking bieden. Dit maakt het juist moeilijk om de juiste keuze te maken. Let tijdens het vergelijken en zoeken goed op de volgende punten:

  • De premie;
  • Maximale vergoeding;
  • Vergoedingspercentage;
  • Wat wordt er vergoed;
  • Aanvullende voorwaarden.